Ανακοινώσεις

Προτάσεις Δημιουργικής Απασχόλησης & Εκπαιδευτικής Υποστήριξης

Στα πλαίσια της Δημιουργικής Απασχόλησης & Εκπαιδευτικής Υποστήριξης το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Πειραιά, συνέλεξε δωρεάν προσφερόμενο, χρήσιμο διαδικτυακό υλικό, καλύπτοντας πολύπλευρες ανάγκες Εκπαίδευσης , Πολιτισμού και Επιμορφωτικής Ψυχαγωγίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Διαδικασία Υποβολής Αιτημάτων

Στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την διασπορά της πανδημίας του κορωναϊού CΟVID-19 και λόγω της αυξανόμενης ανάγκης των πολιτών να συναλλάσσονται με φορείς του δημοσίου εξ αποστάσεως, το 2ο ΚΕΣΥ Πειραιά ενημερώνει τους Γονείς και Κηδεμόνες για την διαδικασία υποβολής αιτημάτων όπως αυτή περιγράφεται παρακάτω.

Τα αιτήματα πολιτών για Αξιολόγηση-Γνωμάτευση καθώς και τα έγγραφα από τις Σχολικές Μονάδες αποστέλλονται στο mail: 2kesypeiraxiol@sch.gr.

Μετά την υποβολή του αιτήματός σας, το 2ο ΚΕΣΥ Πειραιά θα σας ενημερώσει με ηλεκτρονικό μήνυμα για τον αριθμό πρωτοκόλλου του αιτήματός σας.

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης

Έχοντας υπόψη:

  1. Την από 11/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α,55) και ειδικότερα την παρ.7 του άρθρου 5 αυτής,
  2. Την υπ’ αρ.πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/109/οικ.8000/16-03-2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού»,
  3. Την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19, τον περιορισμό της διάδοσής του και τη
    λήψη συναφών και αναγκαίων μέτρων,
Διαβάστε Περισσότερα

4η Εποπτεία Ψυχολόγων

Το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Πειραιά προσκαλεί τους αναπληρωτές Ψυχολόγους του κλάδου ΠΕ23, οι οποίοι έχουν αναλάβει υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψυχολόγοι στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία» κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020, όπως προσέλθουν στην υπηρεσία μας τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και ώρες 10:00–14:00.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνάντηση εργασίας με τη Συνήγορο του Παιδιού

Η Προϊσταμένη του 2ου ΚΕΣΥ Πειραιά, στο πλαίσιο αρμονικής συνεργασίας με το 2ο ΚΕΣΥ  Α΄ ΑΘΗΝΑΣ , κατόπιν προσκλήσεώς της, θα παρευρεθεί στη  συνάντηση  εργασίας των  στελεχών  του 2ου ΚΕΣΥ  Α΄ ΑΘΗΝΑΣ, με τη  συνήγορο του παιδιού κ. Κουφονικολάκου, που θα  γίνει την Παρασκευή 14/2/2020 και ώρες: 10.00 π.μ-12.00 π.μ στην αίθουσα α προβολών του 4ου Δ.Σ.  Αθηνών ( Κόνωνος  και Θεαγένους- Παγκράτι- Δίπλα  στα  σχολεία  της  ΕΛΕΠΑΠ). Η  συνάντηση θα  έχει τη μορφή  εργαστηρίου με  την αξιοποίηση μελέτης  περίπτωσης ( case study) και το θέμα  θα  είναι:

Παραμέληση και κακοποίηση ανηλίκων- Τεχνικές  διαχείρισης από τους  εκπαιδευτικούς, τα  σχολεία  και  τις  Δομές  υποστήριξης” . .

«Μεθοδολογικές συμπεριληπτικές προσεγγίσεις στην ξενόγλωσση τάξη»

Επιμορφωτική δράση από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής σε συνεργασία με το 1ο και το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Πειραιά με τίτλο:
«Μεθοδολογικές συμπεριληπτικές προσεγγίσεις στην ξενόγλωσση τάξη»

Διαβάστε Περισσότερα

Βιωματικό σεμινάριο για την Αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης στη σχολική κοινότητα

Το 2ο ΚΕΣΥ Πειραιά σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης & ΑΑΔ του ΟΚΑΝΑ, το 6ο & 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και την Διεύθυνση Δ.Ε. Δυτικής Αττικής συνδιοργανώνουν εξαήμερο (3 διήμερα) βιωματικό σεμινάριο στο μοντέλο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης με θέμα: «Αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης στη σχολική κοινότητα» .

Διαβάστε Περισσότερα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ»

Την Πέμπτη 13/02/2020 Θα πραγματοποιηθεί βιωματική δράση στο 7ο Γυμνάσιο Νικαίας με τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου (τμήματα Γ1, Γ2 και Γ3) με θέμα «Ανακαλύπτω πτυχές του εαυτού μου – Διαμόρφωση Ατομικού Προφίλ Μαθητή/τριας».

Διαβάστε Περισσότερα

Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, “Εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο”

Το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Πειραιά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Νίκαιας συνδιοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση/εκδήλωση σε χώρο του σχολείου την Τετάρτη 05/02/2020 και ώρα 17:30 με θέμα: “Εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο”.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση σε Συνάντηση εργασίας Διευθυντών/ντριών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων Σαλαμίνας

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) ΠΕ60 του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής Φωτεινή Αζναουρίδου σε συνεργασία με την Σ.Ε.Ε. ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου και με την Προϊσταμένη του 2ου Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Πειραιά (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ευσταθία Ηλιοπούλου, προσκαλούν τους/τις Διευθυντές/ντριες και τους/τις Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων Σαλαμίνας

Διαβάστε Περισσότερα